Les investigacions més actuals sobre el cervell, l’aprenentatge i la intel·ligència humana confirmen que les intel·ligències múltiples tenen profundes implicacions en l’educació dels nostres fills i filles. L’educació és un procés adaptatiu i de millora continua, per això al Col·legi Madre Sacramento treballem amb les intel·ligències múltiples i en com desenvolupar-les. A continuació us expliquem en què consisteix aquest innovador procés d’aprenentatge i la nostra implicació educativa. 

Els ensenyaments tradicionals han posat massa èmfasis en altres tipus d’intel·ligències com la matemàtica-lògica, la verbal o la lingüística, relegant la resta, però avui dia es consideren totes elles igual d’importants, i la nostra tasca és identificar les habilitats i facilitats de cada alumne i reforçar-les a través de les intel·ligències múltiples i el treball a l’escola. Al Col·legi Madre Sacramento volem incentivar que els nens i nenes tinguin una major salut mental, creixin estant més segurs/es de si mateixos/es i que guanyin autoestima i confiança, maximitzant el seu potencial d’aprenentatge, per això treballem amb les intel·ligències múltiples des de ben petits/es, i aprendre a gestionar-les i desenvolupar-les és un dels nostres grans reptes. 

Això no obstant, què són les intel·ligències múltiples? Aquest concepte va ser proposat per Howard Gardner, un professor de l’Escola Superior d’Educació de Harvard, amb relació a les aportacions que la neurociència està fent darrerament al nostre coneixement quant a coneixement del nostre cervell. El model que proposa el professor qüestiona la parcialitat de les proves que mesuraven la intel·ligència fins al moment, basades únicament en el CI (coeficient intel·lectual) i proposa una alternativa, les intel·ligències múltiples, revolucionant el model educatiu del moment. El seu sistema proposa que la intel·ligència és la “capacitat de resoldre problemes o crear productes que siguin valuosos en una o més cultures” qüestionant la intel·ligència com a inamovible i plantejant vuit capacitats potencials que es poden desenvolupar mitjançant les experiències viscudes en família, en el seu entorn i sobretot en l’educació escolar. 

Els vuit tipus d’intel·ligències múltiples que es plantegen són la verbal-lingüística, la logicomatemàtica, la visual-espacial, la musical, la corporal cinestèsica, la interpersonal, la intrapersonal i la naturalista. Al Col·legi Madre Sacramento sabem que cada alumne té una capacitat especial per a desenvolupar alguna d’aquestes intel·ligències, però el sistema escolar tradicional no permet desenvolupar-ne tot el seu potencial. 

A través del reconeixement de l’èxit de cada nen/a en les intel·ligències múltiples que predominen en cadascú aconseguim un desenvolupament més just i equilibrat, a més d’augmentar la seva motivació. És molt important, especialment en edats primerenques, que els estudiants se sentin reconeguts en allò que fan bé i allà on destaquen. El Col·legi Madre Sacramento és una escola implicada i moderna que aposta per promoure una educació integral dels alumnes, aprofundint en els valors a través del procés educatiu, per això adaptar-nos a nous models com el de les intel·ligències múltiples és tan important per a nosaltres. I com ho fem? Doncs utilitzem diversos mètodes innovadors com el treball per projectes, el treball cooperatiu, l’aprenentatge servei i l’ús de noves tecnologies a l’aula, a més d’educar en valors

Si us pregunteu com afecta això als alumnes, la resposta és que educar en intel·ligències múltiples té nombrosos beneficis com l’increment de l’autoestima i la identitat personal dels alumnes, un desenvolupament de la motivació i un entusiasme pel treball de l’equip importants. El Col·legi Madre Sacramento educa per a desenvolupar actituds altruistes i de líders positius, incrementant l’aprenentatge i facilitant la relació dels nens/es amb el seu entorn. 
Al Col·legi Madre Sacramento els vostres fills/es desenvoluparan diverses habilitats gràcies a la nostra implicació en conèixer noves vies educatives que els facin créixer i evolucionar. Vols saber-ne més? Vine a conèixer l’escola i descobreix tot el que la nostra escola us pot oferir!