L’aprenentatge servei és un dels mètodes impulsats al Col·legi Madre Sacramento, on volem promoure l’educació per ajudar als nostres alumnes a “ser” i no a “tenir”, oferint una formació per al desenvolupament integral i personal dels estudiants. Descobriu perquè l’aprenentatge servei és clau en la formació de l’alumnat i com l’incorporem en les diferents activitats al llarg del curs! 

Què és l’aprenentatge servei?

El nostre objectiu és formar persones i dotar-los de cultura i coneixements, dos vessants que han d’anar sempre lligades. Per aquest motiu, l’escola forma a cada alumne en valors solidaris, empàtics i altruistes, que ajuden a integrar-los dins la societat. Aquestes tasques són desenvolupades a Sant Just, dins els programes de Cooperació Social. 

L’aprenentatge servei és una metodologia innovadora que està guanyant cada cop més rellevància dins del món educatiu. Consisteix a formar als estudiants en valors cívics, per fer que siguin capaços de posar en pràctica les seves habilitats per enfrontar-se als problemes socials que ens trobem al llarg de la vida.A més, a la nostra escola tenim en compte totes les etapes educatives i establim uns objectius específics per a formar a cada individu segons les necessitats del seu procés d’aprenentatge.

L’aprenentatge servei és un mètode que funciona molt bé al Col·legi Madre Sacramento, ja que ajuda a incentivar els estudiants en l’empatia, en posicionar-se al lloc dels altres i prendre consciència sobre les diverses realitats. Aquest model educatiu facilita que els estudiants es preocupin més per la conservació del patrimoni, del seu entorn i del paisatge on s’ubiquen, col·laborant amb accions cíviques que promouen la conservació. 

Per a què serveix?

L’aprenentatge servei té un doble objectiu: procurar que l’alumne aprengui continguts curriculars i rebi una educació adequada i completa, però alhora prestant un servei a la societat. Planteja una innovació en l’àmbit educatiu que pot arribar a revolucionar la manera en la qual entenem i plantegem les classes, per això a la nostra escola som partidaris de motivar el seu ús i combinar-la amb altres tipus d’aprenentatges. 

Al Col·legi Madre Sacramento volem incidir en la importància de treballar la intel·ligència emocional i per això, el nostre programa educatiu combina altres mètodes de treball, com l’aprenentatge servei, que possibiliten l’aprendre a aprendre, desenvolupant la capacitat de discerniment, l’adquisició de conviccions i la presa de decisions, basant-se en l’equilibri i la complementarietat d’altres mètodes com el treball cooperatiu o el treball per projectes. 

Vine a descobrir el nostre mètode educatiu i tots els avantatges que l’aprenentatge servei pot aportar als teus fills. Contacta amb nosaltres!