Saps què és l’estimulació primerenca i com la treballem a l’escola? Al Col·legi Madre Sacramento expliquem les claus d’aquesta metodologia i els principals avantatges per als nens i nenes, i descobrim com la treballem al nostre centre educatiu. No us ho perdeu! 

L’educació primerenca són un conjunt de tècniques educatives que pretenen impulsar un desenvolupament intel·lectual, social i emocional dels nens i nenes, durant l’etapa infantil que va dels 0 als 6 anys. Al Col·legi Madre Sacramento volem estimular i potenciar les capacitats i habilitats dels nostres alumnes, i ajudar a compensar o prevenir qualsevol dèficit en el seu neurodesenvolupament, per això tenim en compte disciplines com l’estimulació primerenca, incloent-les en el nostre programa educatiu i duent-les a la pràctica dia a dia. 

Està comprovat que durant els primers anys de la infància, el cervell dels infants té una alta capacitat per crear nous circuits neuronals que li permetran captar nous aprenentatges i experiències viscudes. Aquest fenomen es coneix com a “plasticitat cerebral”. L’objectiu de la nostra escola, treballant a través de l’educació primerenca, és poder entrenar i estimular el cervell en aquest moment tan 

important en el que el nen comença a pronunciar les seves primeres paraules, a desplaçar-se i a explorar el món per si mateix. A més, a la nostra escola els nens i nenes aprendran noves estratègies eficaces en la manera d’interactuar amb el seu entorn. 

Al Col·legi Madre Sacramento treballem amb l’educació primerenca a través de tres àrees del neurodesenvolupament. D’una banda, tenim el desenvolupament psicomotor i anatòmic; en segon lloc, el desenvolupament del llenguatge i la comunicació; finalment, els nens desenvolupen les seves habilitats per a relacionar-se amb l’entorn físic i social. La metodologia aplicada incorpora un component lúdic, per facilitar que els nens i nenes aprenguin jugant, a través d’exercicis de psicomotricitat i jocs didàctics. 

Plantejar l’educació primerenca dels nostres fills/es té molts avantatges com la millora de la capacitat de concentració, la memòria i la creativitat, tres grans pilars per a un bon aprenentatge. A més facilita l’adquisició del llenguatge, l’articulació de la parla i l’expressió oral, donant-los de capacitat per a tenir més vocabulari. Al Col·legi Madre Sacramento apostem per al desenvolupament integral dels alumnes, i fomentem el seu interès per explorar i aprendre d’una manera molt especial: gaudint aprenent. 

Els nostres valors i metodologies educatius estableixen les bases per a crear una rutina de treball que formarà a nens i nenes més autònoms, fent que desenvolupin millor les seves habilitats socials (empatia, assertivitat, convivència) i que estiguin més segurs de si mateixos, afavorint així la seva autoestima des de ben petits. 

Al Col·legi Madre Sacramento treballem l’educació primerenca a partir de mètodes i models d’intervenció dissenyats sota el nostre lema, en el que cada alumne és la clau. És molt important incidir en la importància de treballar la intel·ligència emocional i espiritual des de petits, en el nostre cas fomentant també la comunicació en altres idiomes com l’anglès. Vine a conèixer la nostra escola i t’explicarem tot el que vols saber sobre el nostre col·legi a Sant Just Desvern.