El Col·legi Madre Sacramento forma part del conjunt d’Escoles Adoratrius que hi ha repartides per tot España. Per conèixer la seva pedagogia és important conèixer la seva història. La Congregació de Religioses Adoratrius (AASC) va néixer a Madrid, concretament l’any 1856. La seva fundadora, Santa María Micaela Desmaisières y López de Discastillo junt amb altres joves va establir les bases d’aquesta Congregació. A la seva mort, ja hi havia obertes les set primeres cases, fruit de la capacitat emprenedora i l’ímpetu i audàcia de les primeres Adoratrius. 

Com a part integrant de les Escoles Adoratrius, també formem part d’aquesta història. Una que, tot i construir-se molt abans que nosaltres, ja que l’escola es va obrir l’any 1970, ens ha estat transmesa de generació en generació. El coratge de Micaela i de les dones que van donar vida a la Congregació, encara forma part de la nostra essència i forma de fer, la de promoure una educació per SER, no per TENIR, oferint una formació per al desenvolupament integral de la persona. Amb un objectiu molt present en el nostre projecte educatiu: acompanyar a les famílies en el creixement acadèmic i personal dels seus fills.

El nostre model de pedagogia “estimar per aprendre i aprendre estimant” és present en totes les àrees de l’escola i una base molt important en la nostra metodologia. El paper de l’educador, en aquest sentit és clau, com a persona que rau al costat de l’alumnat, per motivar-lo en el seu camí acadèmic i personal. Per això eduquem en valors, promovent la igualtat, el respecte a la diversitat, la comprensió i la solidaritat entre tots els membres. Som una escola compromesa amb l’educació integral, que dia a dia vetlla per la bona relació i el treball conjunt entre l’escola i les famílies. L’alumne, per tant, és el protagonista del seu creixement, però sempre ens té al seu costat com a guies, com a escola familiar oberta a una societat canviant, plural i cultural.

La Congregació RR Adoratrius és pionera en la formació professional i sempre s’ha distingit per l’atenció a la joventut. En l’actualitat a Espanya som 12 Escoles Adoratrius. I en concret, a la província de Barcelona en som dues, nosaltres que ens trobem a Sant Just Desvern i l’Escola Mare de Déu del Roser, situada a Barcelona. Seguint la pedagogia de les Escoles Adoratrius entenem la formació com un procés que ens capacita per respondre de forma adequada a les exigències de la nostra vocació i també als desafiaments que ens proposa el dia a dia i el fet de viure en un món cada cop més globalitzat. 
Això implica que siguem una escola compromesa, integradora, innovadora, familiar i vivencial. Una escola que segueix la pedagogia de les Escoles Adoratrius i que aposta per les noves metodologies de l’ensenyament: intel·ligències múltiples, treball cooperatiu, treball interetapa, aprenentatge servei, i moltes més! T’agradaria conèixer la nostra escola, els nostres valors i forma de fer? Visita’ns i t’ho explicarem tot, sols has de demanar cita aquí.