Avui dia és essencial saber parlar anglès, donat que vivim en un món cada cop més globalitzat i internacional i tenir unes bones habilitats comunicatives és vital. Les llengües estrangeres a l’escola són una assignatura importantíssima, per això al Col·legi Madre Sacramento donem prioritat a l’ensenyament dels idiomes, des del català i el castellà fins a l’anglès i l’alemany. Descobreix com usem i aprenem les llengües estrangeres a l’escola

El projecte lingüístic de la nostra escola té com a objectiu fomentar les habilitats comunicatives dels nostres alumnes i els valors, ajudant-los a expressar-se correctament, tant en l’àmbit oral com en l’escrit, però també fomentant el seu gust per la lectura com a base per l’assoliment dels diferents aprenentatges. Gràcies als esforços del nostre equip pedagògic, els nostres alumnes demostren un bon domini dels diferents idiomes, des dels materns com el català i el castellà, fins a l’anglès (des de P3) i l’alemany  a la ESO. 

Fa uns anys vam començar a introduir més hores lectives de llengües estrangeres a l’escola, principalment d’anglès, donada la seva importància. Al Col·legi Madre Sacramento dediquem dues hores setmanals a Educació Infantil i l’àrea de psicomotricitat en anglès. A tota primària es fan, a més de l’assignatura de llengua anglesa pròpiament, també una àrea específica de plàstica anomenada “Arts and Crafts” i la de ciències, en aquest cas “Science”, en llengua anglesa. En el cas de l’ESO, a més de l’assignatura d’anglès, plàstica i i una part de les ciències, també desenvolupem la part pràctica de tecnologia en anglès, a 1r d’ESO. A secundària també oferim optatives de reforç i ampliació en llengua anglesa. Els nostres alumnes també realitzen  una activitat complementària oral, el nostre conegut “Speaking” a 1r i 3r d’ESO per tal de reforçar aquesta llengua. 

El Col·legi Madre Sacramento treballa amb els reconeguts exàmens de Cambridge, preparant els alumnes per obtenir els certificats oficials d’aquesta universitat. Les llengües estrangeres a l’escola són, per tant, validades oficialment. Els alumnes de secundària opten al KET (Key English Test), el PET (Preliminary English Test) o el FCE (First Certificate in English). 

Des de fa 12 cursos participem en el projecte “Sharing to Learn”, una experiència de treball compartit en la qual els alumnes de 2n de Primària, l’Escola Americana i l’Institut de Sant Just Desvern treballen conjuntament amb dos language assistants, organitzant un seguit d’activitats en grups reduïts per als alumnes. Aquesta activitat per al desenvolupament de les llengües estrangeres a l’escola es duu a terme dos cops per setmana. 

Una altra de les activitats que incentivem és l’English Day, des de fa ja 12 anys. En aquesta activitat hi participen tots els alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO de totes les escoles de Sant Just Desvern. Per dur a terme aquesta activitat al llarg del curs es fan diferents tasques. 

La nostra escola també forma part, des del curs 2016-17, del grup impulsor del “projecte d’innovació pedagògica Generació Plurilingüe (GEP)”, impulsat des del 2013 pel Departament d’Educació  de la Generalitat. La finalitat d’aquest programa és millorar les competències lingüístiques dels alumnes i el desenvolupament de les llengües estrangeres a l’escola, afavorint el seu creixement acadèmic i la seva posterior inserció laboral, capacitant-los per interactuar amb el món en diverses llengües i de manera crítica. Com hem vist, el Col·legi Madre Sacramento utilitza mètodes de treball que possibiliten moltes capacitats i desenvolupen diverses habilitats dels nostres alumnes, perquè el seu creixement no sigui tan sols acadèmic sinó orgànic i integral. Si voleu saber més sobre com treballem les llengües estrangeres a l’escola i descobrir perquè som una escola líder en aquest àmbit, podeu demanar més informació o visitar-nos!