Benvolgudes famílies,

Ara que ja estem finalitzant el primer trimestre de l´extraescolar de Robòtica, volem compartir amb vosaltres el què hem fet des de l’inici de les classes.

Els tres grups continuen treballant amb projectes de Learn to learn, els més petits (P5 a 1r de Primària) i màquines motoritzades els de 2n a 5è.

L’alumne de 1r d’ESO compagina màquines motoritzades amb Mindstorm.

Al desembre-gener els més petits estant fent la transició cap a les màquines simples.

Tal com vam comentar a l’informe d’octubre, tots els exercicis que estàn fent (excepte Mindstorm) s’enmarquen en SPACEQUEST, un programa de gamificació que s’ha iniciat al mes de novembre i finalitzarà a finals de gener/febrer.

L’objectiu del programa és motivar i animar als alumnes a participar en petits reptes que posin a prova les seves capacitats i habilitats, tan individuals com en equip, aprendre a analitzar, prendre decisions i resoldre problemes, entre altres.

Els alumnes formen part d’una tripulació de voluntaris d’una nau espaial, on cadascú té un ofici escollit per ell mateix (metges, pilots, biòlegs, experts en aliens o enginyers). Tots plegats formen dues tripulacions (dues naus) a la recerca d’un senyal extraterrestre que els adverteix d’un perill que afecta la humanitat. La qüestió és que el senyal que arriba és molt fluix i no som capaços d’entendre el missatge, motiu pel qual han d’aventurar-se a viatjar a diferents planetes a la recerca del senyal.

Es compta amb un material específic dissenyat exclusivament per a portar a terme el projecte: joc de taula, fitxes de construcció de la nau, minifigures que representen els diferents participants, etc.

En una primera sessió s’ha explicat el programa, s’han dissenyat les naus, s’han distribuït les tripulacions voluntàriament i s’han creat i dibuixat els personatges.

En aquest context i per donar sortida als diferents reptes, els més petits han dissenyat i construït avions i avionetes i baldufes. Els més grans, amb màquines motoritzades han construït un vaixell de terra i un martell. S’ha parlat perquè serveixen i com funcionen. S’han treballat conceptes com resistència al vent, fricció i força, mecanismes d’engranatges, leves, maniveles. Aquesta setmana vinent està previst construir un molí de vent.

A continuació us mostrem algunes fotografies de les sessions.